Portakal Kurusu Çayı 75 gr
Asya kıtasının en çok tüketilen besinlerinden biri olan portakal dünyadaki en güçlü C ve D vitaminidir. Ülkemize Portekiz topraklarından Ümit Burnunun keşfi sırasında getirildi. İki çeşidi olan portakalın tadı ya ekşi ya da acıdır. Kabukları soyulup meyve olarak tüketilen portakal, kozmetik ve ilaç sanayilerinde en çok kullanılan besindir. İçeriğinde C ve D vitaminlerinin yanı sıra Kalsiyum, potasyum, organik asitler ve lif barındırır. Portakal vücuttaki serbest radikalli hücreleri atmada etkilidir. İçerdiği organik asitler hücrelerin hızla yenilenmesini destekler.
Portakal kabuğu çayı nasıl yapılır ?
Portakal kabuğu çayı tarifi oldukça basittir. Çayın yapımı için öncelikle ocağın altı açılır ve suyun kaynaması beklenir. Portakalları dilimler hâline getirdikten sonra kaynayan suyun içerisine atılır. Kaynama işlemi sırasında aromasını suya katan portakal kabuklarının, tercihe göre tatlandırılması için içerisine toz tarçın ya da çubuk tarçın atılır. Kaynama işleme aşamasından sonra ortalama 10 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Bir süre demlemeye bırakılan çay, süzme işlemi gerçekleştirildikten sonra içime hazır hâle gelir.
Ürünümüzü 75 gr vakumlu ve kilitli ambalajlarda gönderim yapmaktayız. Böylece dilediğiniz zaman paketin ağzını kapatıp, tazeliğini koruyabilirsiniz.