Kaju Fıstığı Kavrulmuş 500 gr
Kaju (Anacardium occidentale), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından bir tropikal iklim bitkisi. Brezilya'da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır. En yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir.
16. yüzyıl başlarında Portekizliler Brezilya'yı istila ettiklerinde kaju ağacını da keşfettiler. Portekizli denizciler kaju tohumlarını Brezilya'dan batı Afrika kıyılarına taşıyarak bu topraklara ilk yerleşen Portekizlilerin orada yetiştirmelerini sağlamışlardır. Kaju ağacının yayılımı için yağışlı ve nemli ekvator iklimi çok elverişlidir. İklimi dolayısıyla kaju ağacı batı Afrika kıyılarına kolayca adapte olup hızla yayılmaya başlamıştır. Afrika'nın batı kıyısında Gabon, Angola ve Namibya gibi ülkelerden de doğu Afrika'daki ülkelere, Mozambik, Kenya ve Tanzanya'ya da yayılmıştır.
Kavrulmuş Kaju Fıstığı, sağlıklı beslenmek isteyen herkesin tercihi olacaktır.
Kaju Fıstığı Nedir?
Kaju meyvesi anavatanı kuzey Brezilya olan bir meyvedir. Yarım asır kadar önce Portekiz kolonileri kajuyu tüm dünyaya ihraç etmeye başladılar. Kaju ağacı, 4 mevsim yeşil kalabilen, kaju fıstığı ve kaju elması üreten tropikal bir ağaçtır. Bizim bildiğimiz fıstığı yani kuruyemiş olanı ağacın aslında meyvesinin çekirdeğidir (resimde altta gözüktüğü şekilde). Kaju ağacı, tropikal iklimin bulunduğu yağışlı bölgelerde yetişir. Şuan kaju üretiminin en çok yapıldığı ülkeler arasında Vietnam, Nijerya, Hindistan ve Fildişi Sahilleri bulunuyor.
Kaju çerezi günde 1 avuç yenildiğinde vücudunuza çeşitli faydalar sağlayacaktır.
Ürünümüzü 500 gr vakumlu ve kilitli ambalajlarda gönderim yapmaktayız. Böylece dilediğiniz zaman paketin ağzını kapatıp, tazeliğini koruyabilirsiniz.
Her 100 gr üründeki Besin Değeri:
562Kcal Enerji, 20g Protein, 36g Yağ (30g'ı doymamış yağ), 33g Karbonhidrat, 0g Kolesterol
Tazelik garantisi ile sunduğumuz ürünlerimizin kalitesine alıştıktan sonra vazgeçemeyeceksiniz!
Serin ve kuru yerde saklayınız.