Elma Kurusu Çayı 200 gr
Ülkemizde yetiştirilen ve bolca tüketimine yer açılan elma aynı zamanda çay olarak da özellikle kış aylarında tüketilebilmektedir. Taze elmaların kurutulması ile elde edilerek muhteşem elmalı bitki çayı tadını öğünlerinizde tüketmenin avantajını elde edebilirsiniz. Türkiye’de en sevilen ve en çok tercih edilen meyvelerden biri olan elma, meyve olarak tüketilebildiği gibi kabukları kurutularak ya da çay şeklinde de tüketilir. İçeriğinde kuersetin ve kateşin gibi antioksidan maddeler bulunan elma çayında ayrıca sodyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller de yer alır. Bunlara ek olarak A, D, E, B6 ve C vitamini içeren elma çayında amino grup asitleri de bolca bulunur.
Elma Kurusu Nasıl Demlenir ?
Elma çayı ile ilgili olarak en sık karşılaşılan sorulardan biri de "evde elma çayı nasıl yapılır” sorusudur. Taze elma çayı demlemek için elmalar bol su ile yıkanır. Yıkanan elmaların kabukları soyulur ve çekirdekleri çıkartılarak ince ince dilimlenir. Dilimlenen elmalar kabukları ile birlikte demliğe 2 su bardağı su eklenerek atılır. Orta ateşte kaynatılan demliğin altı kaynadıktan sonra kapatılır ve 10 dakika demlemeye bırakılır.Ürünümüzü 200 gr vakumlu ve kilitli ambalajlarda gönderim yapmaktayız. Böylece dilediğiniz zaman paketin ağzını kapatıp, tazeliğini koruyabilirsiniz.