Yılbaşı Sofralarının Vazgeçilmezi: Kuruyemişler
Yılbaşı sofralarınızı zenginleştirmek istiyorsanız yer fıstığı, Antep fıstığı, kaju, leblebi, badem ve ay çekirdeği gibi birbirinden özel yılbaşı atıştırmalıkları arasından seçim yapabilirsiniz. Her biri taze ve doğal olarak Çerez Pazarı’nda sizleri bekleyen kuruyemişleri sevdiklerinize ikram ederek keyifli bir yılbaşı geçirebilirsiniz. Sizler de Çerez Pazarı güvencesi ile erişebileceğiniz kuruyemişler sayesinde yeni bir yıla lezzet dolu bir şekilde giriş yapabilirsiniz.
Yılbaşında Hangi Kuruyemişler Tercih Edilir?
Leblebi
Leblebiler birbirinden özel seçenekleri ve içeriği ile en özel ikramlıklar arasında yer alır. Yılbaşı sofrası denildiği zaman akla gelen kavrulmuş, baharatlı ve beyaz leblebi türlerini isterseniz bir arada satın alarak sunabilirsiniz. Kuruyemiş tabaklarına ve sofralarına büyük bir canlılık kazandırabilecek leblebi türlerini favori içeceklerinizle beraber deneyimleyebilirsiniz. Lezzetli ve besleyici olan leblebiler için toptan ve perakende satış yapan Çerez Pazarı’nı tercih edebilirsiniz.
Ay Çekirdeği
Yılbaşı gecelerinde öne çıkan bir diğer popüler kuruyemiş ay çekirdeğidir. Gece boyunca uzayacak olan keyifli sohbetlere eşlik edebilecek ay çekirdekleri zengin içeriğiyle dikkat çeker. Kuruyemiş tabağı içerisinde farkını ve lezzetini öne çıkarabilen ay çekirdekleri içerisinde tuzlu veya tuzsuz seçenekler bulabilmeniz mümkündür. Damak zevkinize uyum sağlayabilecek olan kavrulma seçenekleri de sizlere sunulur. Ay çekirdeği alternatiflerini diğer farklı kuruyemişlerle beraber deneyerek keyifli bir yılbaşı geçirebilirsiniz.
Kaju
Tropikal kuruyemişlerden hoşlanıyorsanız kaju sizler için ideal bir seçenek olabilir. Yılbaşı kuruyemişleri arasındaki kaju kendine özel dokusu ve yararlı özel yağlarıyla öne çıkar. İkram tabaklarının popüler seçenekleri arasındaki kajular sıcak içeceklerle iyi bir birliktelik yakalar. Aynı zamanda gazlı içecekler ve taze meyvelerin en iyi eşlikçileri arasında kajular bulunur. Salep, sıcak çikolata veya sıcak kış çaylarıyla beraber sevdiklerinize ikram edebileceğiniz kaju kuruyemiş tabaklarının aranan büyük lezzetlerindendir. Doyurucu olan kajular yılbaşı sofralarında dengeli beslenebilmeniz açısından sizlere büyük bir destek sunar. Kajuların içerisindeki besleyici maddeler sağlıklı beslenme düzeninize de yardımcı olur.
Badem
Vitamin ve mineral deposu olan badem yılbaşının dikkat çekici lezzetleri arasında ilk sıralarda bulunur. Karışık kuruyemiş sunumları söz konusu olduğu zamanlarda badem tercih ederek kuruyemiş tabağınızı zenginleştirebilirsiniz. Pilavlar ve tatlılar içerisinde bulunabilen bademler ile yılbaşında yapabileceğiniz yemekleri farklı bir noktaya taşıyabilirsiniz. Misafirlerinizin ilgisini çekebilecek yemiş çeşitleri arasındaki bademler farklı tariflerde değerlendirilebilecek özelliklere sahiptir. Omega-3 açısından zengin olan kuruyemiş türleri arasındaki badem aynı zamanda zihin yorgunluğunun giderilmesine destek verir. Tansiyon dengeleyici özelliklere sahip bademler antioksidan içerikleri sayesinde sık sık tercih edilir. Fosfor içerikli olan bademlerle yılbaşı kuruyemiş tabaklarınızı en sağlıklı şekilde süsleyebilirsiniz.
Fındık
Yılbaşı sofrası için lezzetli ve besleyici kuruyemişler arıyorsanız fındıkları tercih edebilirsiniz. Yüksek besin değerleri ve benzersiz tadı ile öne çıkan fındıklar içerisinde birçok farklı tür bulabilirsiniz. Kabuklu, tuzlu ve çiğ olarak bulabileceğiniz fındıkları aynı zamanda özel kavrulmuş olarak tercih edebilirsiniz. Yılbaşı gecelerine büyük bir canlılık kazandırabilen fındıkları çeşitli tatlı tariflerinde kullanabilirsiniz. Yılbaşı için tatlı hazırlamayı düşünüyorsanız içerisine fındık ilave edebileceğiniz özel lezzetleri deneyebilirsiniz. E vitamini ihtiyacına destek verebilen fındıklar içerisindeki özel yağlarla kalp ve damar sağlığınıza da yardımcı olur.
Antep Fıstığı
Yeni yıl sofrası denildiği zaman akla ilk gelenler arasında bulunan Antep fıstıkları iştah açıcı özelliklere sahiptir. Kuruyemiş sunumlarında yeri ayrı olan Antep fıstığı kabuklu kuruyemişlerden hoşlananlar için ideal seçeneklerdendir. Tatlılar ve yemeklerde ön plana çıkan Antep fıstığını atıştırmalık olarak tercih edebilirsiniz. Farklı damak zevklerine en iyi şekilde hitap edebilen Antep fıstığını yılbaşı gecelerinde değerlendirebilirsiniz. Kabuklu yemişler arasındaki Antep fıstığı özellikle zengin içeriğiyle ön plana çıkan kuruyemişlerdendir. Yüksek kolesterol seviyelerinin düşmesine yardımcı olabilen Antep fıstığı aynı zamanda öksürük söktürücü özellikleriyle öne çıkar. Düzenli Antep fıstığı tüketilmesi zihninizin güçlenmesine yardımcı olur.
Yer Fıstığı
Yılbaşı için sofralarda yer alması gereken yer fıstıkları da oldukça popülerdir. Soğuk içeceklerle beraber iyi bir şekilde gidebilen ye fıstıkları yoğun tadı ile dikkat çeker. Diyette olanların da tüketebilecekleri yer fıstıkları kavrulmuş ve kabuksuz gibi farklı türlere sahiptir. Özel sofralarınızda zengin lezzetler arıyorsanız yer fıstığını da ihmal etmemelisiniz. Yüksek besin değerine sahip yer fıstıkları için Çerez Pazarı’nı tercih edebilirsiniz.
Bu Yazımız da İlginizi Çekebilir: Yılbaşı için Kurabiye Tarifleri