Pikan Cevizi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

04-10-2022 16:46
Pikan Cevizi Faydaları ve Zararları Nelerdir?

Faydaları ile ön plana çıkan pikan ceviz çeşitleri özellikle yüksek antioksidan seviyeleriyle dikkat çeker. Bu özelliği sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine destek veren ceviz türü farklı zamanlarda tüketilebilir. Kan basıncını stabilize etmeye yardımcı olan ve bununla birlikte kalp ve damar sağlığını destekleyebilen pikan ceviz çeşitleri lezzetiyle tercih sebebi olanlardandır. İçerisindeki E vitamini sayesinde kalp hastalıklarının oluşum riskinin düşmesine destek veren pikan cevizi felç gibi birçok farklı hastalığın oluşumunun engellenmesine yardımcı olur.

Pikan cevizi beyin gelişimini destekleyebilecek içeriğe sahiptir. Beyin hücrelerinin korunmasında aktif bir rol üstlenen pikan cevizi sağlıklı beslenmenin önemli bir parçasıdır. Ara öğün olarak tüketilebilecek pikan cevizi konsantrasyon sürenizin artmasına destek olur. Prostat kanseri gibi sık rastlanabilen hastalıklarına karşı tedavide destekleyicidir. Aynı zamanda cilt ve diş sağlığına iyi geldiği bilinir. Birçok farklı mineral ve vitamin açısından zengin olan pikan cevizi farklı gıdalarla beraber tüketilebilir.

Pikan cevizinin bilinen özel bir zararı yoktur. Kuruyemişlere alerjisi olan kişilerin bu gıdadan uzak durması yeterlidir. Aynı zamanda kalorisi yüksek olabileceğinden dolayı diyet döneminde tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Ceviz alerjisi olanların da pikan cevizi tüketmemesi tavsiye edilir. Alerji oluşumu durumunda bağışıklık sistemi cevizdeki proteinlere tepki verebilir. Bu tür durumlarda histamin adı verilen kimyasalın salınmasına bağlı olarak çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Kuruyemiş türü olarak nitelendirilen pikan cevizi ara öğün olarak sık sık tercih edilir. Sağlık açısından ise önemli olduğu söylenir. Önerilen miktarlarda tüketmeniz sağlığınız açısından yararlıdır. Aşırı tüketiminde problemler ortaya çıkabilir. Bu sebeple, vücudunuzun durumuna göre tavsiye edilen miktarda tüketmeye özen göstermeniz oldukça büyük bir önem taşır.


Pikan Cevizi Nedir?

Pekan olarak bilinen bu bitki türünün kökleri Amerika olarak bilinir. Sert kabuklu bir meyve olan pikan cevizi güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Protein ve yağ kaynağı olarak da ön plana çıkar pikan cevizi popüler gıdalar arasında yer alır. Eşsiz bir sağlık kaynağı olarak üretilen pikan cevizi pek çok kişinin damak zevkine en iyi şekilde uyum sağlar. Kabuklu pikan cevizi tüketerek sağlıklı beslenme düzeninize katkı sağlayabilirsiniz.

Pikan Cevizi Ne İşe Yarar?

Pikan ceviz içi birçok farklı açıdan sizlere avantaj sunar. Pikan cevizi B1, B2, B3, B5 ve B6 vitamini ihtiyacınızın belirli bir kısmını destekleyebilmenize yarar. İştahınızı dengeleyebilecek olan bu özel gıda vücudun ihtiyacı olabilecek kalorinin doğru şekilde kullanılabilmesine destek verir. 

İçerisindeki E vitamini desteği öne çıkar. Diyabet riskinin azalmasına destek veren pikan cevizi bağışıklık sistemi sorunlarının tedavisinde yardımcı bir gıdadır. Saçların büyümesini uyarmaya yarayan pikan cevizi aynı zamanda saç dökülmesi problemi yaşayanların destek amaçlı olarak tükettiği gıdalar arasında yer alır. Beyin fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olan pikan cevizini farklı gıdalarla beraber kullanabilmeniz mümkündür. Bu sayede kendinize özel tarifler ortaya çıkarabilirsiniz. Sofralarınıza dahil edebileceğiniz pikan cevizinden faydalanabilmek için satın aldığınız ürünlerin taze ve doğal olmasına özen göstermelisiniz. Bu noktada sizler de pikan cevizi satın almak için Çerez Pazarı markasını tercih edebilirsiniz. Lokum çeşitleri ve turna yemişi çeşitlerine de ulaşabilirsiniz.

Pikan Cevizi Diğer Adı Nedir?

Pikan yetiştiriciliği 19. yüzyıldan sonra yayılmaya başlamıştır. Pikan cevizinin dünyada bilinen diğer adı ‘’pekan’’ olarak belirlenmiştir. Türkiye’de pikan cevizi olarak bilinmesinin sebebi meyve ve tohumunun benzerliğidir. Ilıman bölgelerde yetişen pikan cevizi besin değerleri ile tercih sebebi haline gelmiştir. Türkiye dahil dünyanın birçok farklı bölgesinde üretimi yapılır. 

Pikan Cevizi Türkiye’de Nerede Yetişir?

Sağladığı eşsiz faydaları ve lezzeti ile dikkat çeken pikan cevizi yetiştiriciliği tüm dünyada yaygındır. Amerika kıtasında yetiştirilen pikan cevizi Güney Afrika, Peru, Avustralya ve İsrail bölgelerinde de yetiştirilebilir. Türkiye’de pikan cevizi yetiştirilen yerler arasında Ege ve Akdeniz bölgesinin denize bakan yamaçları bulunur.

Pikan Cevizi Nerede Kullanılır?

Pikan cevizlerini çerez olarak tüketebilmeniz mümkündür. Dilerseniz reçel, pasta ve kek yapımında bu üründen yararlanabilirsiniz. Bazı kişiler dondurma ve ekmek üretiminde de pikan cevizini tercih edebilirler. Pikan cevizinin özel yağı ise farklı sektörlerde farklı amaçlar için değerlendirilir. Pikan cevizlerinin ayrıca yapraklarından yararlanılan durumlar vardır. İsterseniz cevizin yer aldığı tüm tariflerde pikan cevizi kullanabilirsiniz.


Bu yazımız da ilginizi çekebilir:
Ceviz Çeşitleri ve Özellikleri Nelerdir?
Antep Fıstığının Faydaları Nelerdir?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.