Evde Yapabileceğiniz Lezzetli Şekersiz Reçel Tarifleri
Evinizin konforlu ortamında yapabileceğiniz lezzetli şekersiz reçeller ile sofralarınızı zenginleştirebilirsiniz. Şekersiz reçel hazırlamak için ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelere Çerez Pazarı güvencesi ile sahip olabilirsiniz.
Şekersiz Cevizli Kuru Kayısı Reçeli Nasıl Yapılır?
Evde şekersiz reçel yapımı için öncelikle kuru kayısıları büyük bir çelik tencereye koyarak üzerine 10 su bardağı ılık su ilave edebilirsiniz. Kayısıları suyun içerisinde yumuşayıncaya kadar bekletmelisiniz. Bu süre ortalama 8 ile 10 saat arasında değişkenlik gösterebilir.
Kayısıları tencerenin kapağı kapalı şekilde buzdolabında bekletebilirsiniz. Daha sonra hazırladığınız ufak ceviz parçalarını ve suyu çelik tencereye alarak orta ısıdaki ateşte karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirmelisiniz. Kayısıları ilave ettikten sonra orta ateşte 10 dakika daha kaynatarak ilerleyebilirsiniz. Reçelin kıvam alıp almadığını öğrenebilmek için porselen tabağa birkaç damla damlatabilirsiniz.
Reçel damlaları bozulmadan duruyorsa kıvam almış olabilir. Limon suyu veya limon tuzunu katarak karıştırdıktan sonra 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alabilirsiniz. Ilık hale gelen reçelin üzerine kağıt peçete yayabilirsiniz. Kağıt peçeteleri hazırladığınız karışım kıvamını aldıktan sonra kaldırabilir ve karışımları kavanozlara servis etmeden önce ilave edebilirsiniz.
Şekersiz İncir Reçeli Nasıl Yapılır?
Diyabetik reçel yapımı denildiğinde akla gelen şekersiz incir reçeli için öncelikle incirlerin sap kısımlarını keserek 10 dakika suda bekletmelisiniz. Daha sonra incirleri tencereye koyabilirsiniz. Üst kısmını geçecek kadar sıcak su koyarak orta ateşte pişirebilirsiniz. Birkaç damla limonu sıkarak kıvam alana kadar pişirebilirsiniz.
Ufak bir cezve içerisinde tereyağ ve susamı rengi dönüşene kadar kavurarak reçele katabilirsiniz. Dilerseniz rondodan da geçirebilirsiniz. Diri kalmasını istediğiniz parçalar bulunuyorsa bu detayı atlayabilirsiniz. Sıcak şekildeyken kavanoza koyarak tarifi tamamlayabilirsiniz. Ev yapımı fıstık ezmesi ve diğer tür malzemeler ile farklı tarifler deneyebilirsiniz. Böylelikle kendinize özel tarifleri bularak son derece lezzetli ve özel reçeller hazırlayabilmenin mutluluğunu yaşayabilirsiniz.
Şekersiz Böğürtlen Reçeli Nasıl Yapılır?
Böğürtlenleri yıkayarak şekersiz böğürtlen reçelini hazırlamaya başlayabilirsiniz. Geniş bir tencereye dizdiğiniz böğürtlenlere isterseniz tarçın ve karanfil gibi malzemeler serpiştirebilirsiniz. Tencerenin kapağını malzemeleri ekledikten sonra kapatarak 1 saat daha bekleterek kavanozlara dağıtmaya başlayabilirsiniz. Şekersiz böğürtlen reçeli aynı zamanda diyet reçel olarak da tüketilebilecek özel reçel türleri arasında yer alır.
Reçel Yapmanın Püf Noktası Nedir?
-Reçelin yapımında kullanacağınız meyvelerin çürük olmamasına özen göstermelisiniz.
-Reçeli kaynatmak için tercih edeceğiniz tencerenin içerisine cam bilye atarsanız dibinin yanmasını engelleyebilirsiniz.
-Reçelin kabarmaması için isterseniz ufak bir miktar tereyağ ekleyebilir ve tahta kaşıkla karıştırabilirsiniz.
-Reçel yaparken kıvamını kontrol etmek istiyorsanız suya birkaç damla reçel damlatabilirsiniz. Dağılmıyorsa uygun hale geldiğini anlayabilirsiniz.
-Kış aylarında tüketmeyi planladığınız reçellerin şekerlenmemesi adına içerisine limon ya da tuz katabilirsiniz. Böylelikle şekerlenmenin önüne geçmiş olursunuz.
-Taze ve olgun meyvelerin kullanımı reçelin lezzetine doğrudan etki edebilir.
-Reçeli pişirme sırasında tahta kaşıkla aynı yönde karıştırmaya dikkat etmeniz önemlidir.
Reçelde Kullanılabilecek Baharatlar Nelerdir?
Reçel yapımında kullanabileceğiniz baharatlar arasında tarçın, mahlep, karanfil ve Hindistan cevizi gibi alternatifler yer alır. Her biri farklı damak zevklerine hitap eden baharatlar sayesinde son derece lezzetli reçeller hazırlayabilirsiniz. Aynı zamanda kurutulmuş meyveler ile reçel hazırlamayı da deneyebilirsiniz.
Baharatları taze ve doğal olarak tercih etmeni hazırlayabileceğiniz reçellerin kıvamında farklılığa yol açabilir. Bu sebeple, tüm malzemelerin ve baharatların taze olmasına dikkat etmelisiniz. Çerez Pazarı’nda yer alan malzemeler ile birbirinden özel reçeller ortaya çıkarabilirsiniz. Reçelleri günün her anında tüketebilir ve isterseniz sevdiklerinizle de paylaşabilirsiniz.
Bu Yazılarımız da İlginizi Çekebilir:
Veganlar için Pratik Sağlıklı Atıştırmalıklar
Yılbaşında Sofraların Vazgeçilmezi: Kuruyemişler